VCA CERTIFICERING VOOR BEDRIJVEN       

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.

Steeds meer opdrachtgevers besteden werkzaamheden alleen uit aan VCA gecertificeerde bedrijven. Zorg er daarom voor dat uw bedrijf wordt gecertificeerd.

Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:
- VCA*, voor (onder)aannemers (Monodisiplinair)
- VCA **, voor (hoofd)aannemers (Multidisiplinair)
- VCA Petrochemie, voor bedrijven in de petrochemische sector
- VCU, voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche

VCA staat voor de garantie dat uw bedrijf een minimaal niveau van veiligheid in de organisatie heeft geborgd. Het betekent onder andere dat de uitvoerenden in het bezit zijn van het diploma VCA Basisveiligheid en dat leidinggevenden beschikken over het diploma VCA voor Operationeel Leidinggevenden (VCA VOL). Ook is de organisatie op de juiste wijze ingericht opdat ongevallen en schade in de basis wordt voorkomen.

Om in aanmerking te komen voor dit certificaat dient uw bedrijf een aantal zaken te hebben georganiseerd en te hebben geregistreerd. Bergenwerkt Facility & Safety Engineers is de praktische partner om uw bedrijf voor te bereiden op deze certificering.

Het certificeren kan ook door ons worden geregeld. Dit gebeurd door een onafhankelijk bedrijf. 

Daarna laten wij u niet in steek en staan we klaar om uw VCA certificaat te onderhouden en te behouden. Wij gebruiken hiervoor GEEN onderhoudscontract.

Ik wil meer weten over VCA certificering